2023-03-04
幾日前午飯時間與同事經過呢間土耳其餐廳,同事分享話有興趣試吓呢間餐廳,分享道平日都比較偏好重口味的食物,於是今日我地就黎左呢間餐廳食午飯啦!其實我一直都有食開呢間土耳其餐廳,不過好少lunch time過嚟,原來佢哋lunch time係有set可以揀,有個Mini salad 同埋包飲品🥰我一向都好鍾意食Chicken Tikka(烤雞肉塊),所以揀左Chicken Tikka Biryani(咖喱香料烤雞飯)($70)我好鍾意食印度米,夠乾身同埋夠一粒粒,配合埋咖喱同埋烤雞,簡直一絕!飯係帶辣的,所以食得辣先好點呀~我加左$15 升級左飲品mango lassi, 都係我每次食土耳其菜必點的飲品,酸酸甜甜很開胃😋😋😋------------------------------朋友點左Chicken biryani($67)相信最大的分別是雞肉不是Tikka(烤過的雞),但係都一樣好惹味😍😍😋😋由於Chicken Tikka 是我每次必食,所以都係會推介朋友食Chicken Tikka😊😆
朋友點左Chicken biryani($67)