2020-12-18
餐廳:Dazzling Cafe (尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖Dazzling Cafe嚟自台灣,主打少女、復古風格💕,以薄荷綠同淺粉紅色作為餐廳主色,啱晒打卡影相📸️,最近經過見到佢地推出聖誕節套餐🤶,一於去試吓先Christmas Set $368呢個set有香料雞腿凱撒沙律、Dazzling鹽酥雞拼盤、意大利粉、吐司同兩杯飲品,以下午茶嚟講都幾豐富👍拼盤有鹽酥雞、花枝丸同甜不辣,我尤其鍾意鹽酥雞,炸得酥脆,醃得惹味🤤佛羅倫斯花枝干貝麵以意大利製法🇮🇹,加咗黑椒汁去煮意粉,香濃之餘亦有花枝、干貝同蔬菜伴碟🥦,睇吓粒干貝勁大粒😍,仲好爽口珍珠大吉嶺法式蜜糖吐司,呢個吐司係聖誕限定,除咗有大吉嶺紅茶雪糕之外🍨,主角緊係珍珠蜜糖吐司🍞,吐司仲有腍有脆,一次滿足晒你嘅口味😆,仲有隻cute cute士多啤梨聖誕老人🍓🤶任品有兩杯,揀咗柚子大吉嶺紅茶同埋薑餅可可。大吉嶺紅茶產自印度🇮🇳,都算係時下比較受歡迎嘅茶款,口感豐厚,帶有輕輕果香,仲有「紅茶中的香檳」之稱添🥂;薑餅可可緊係打卡嘅首選😎,暖笠笠嘅可可帶有淡淡薑味,面頭放滿cream同棉花糖,仲有隻薑餅B
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
Dazzling Cafe嚟自台灣, 主打少女、復古風格💕, 以薄荷綠同淺粉紅色作為餐廳主色,啱晒打卡影相📸️,最近經過見到佢地推出聖誕節套餐🤶,一於去試吓先
Christmas Set $368
拼盤有鹽酥雞、花枝丸同甜不辣, 我尤其鍾意鹽酥雞,炸得酥脆,醃得惹味🤤
任品有兩杯,揀咗柚子大吉嶺紅茶同埋薑餅可可。 大吉嶺紅茶產自印度🇮🇳,都算係時下比較受歡迎嘅茶款,口感豐厚,帶有輕輕果香,仲有「紅茶中的香檳」之稱添🥂; 薑餅可可緊係打卡嘅首選😎,暖笠笠嘅可可帶有淡淡薑味,面頭放滿cream同棉花糖,仲有隻薑餅BB同Lotus餅乾,好幸福啊🥰
等緊咩呀?快啲約埋好朋友去打卡啦🤪