2021-12-23
聽日就聖誕特登早一日出嚟同屋企人慶祝,凍冰冰最簡單就係去烚吓烚吓,去咗尖沙咀胡爐,由於遲book位7:30果場已經full晒我哋就食5:30,不過唔緊要早啲食早啲消化,湯底嘅話我哋就揀咗川味酸菜鴨湯鍋,其實佢仲有好多款湯底揀不過呢個比較特別同埋出邊冇試過,所以今次試吓,真係非常之唔錯喎!本身都驚鴨湯好蘇,但係又唔會湯底酸酸地好開胃,湯底入邊仲有好多鴨肉,份量好多,食咗啲鴨肉都成4成飽。配料我哋就特登揀咗啲特別啲嘅,牛骨髓之前未食過 ,超得意喎食落去,軟林林有啲似啫喱咁樣,牛骨髓本身味道就冇乜味,不過呢點左啲醬汁就好正,同埋口感真係好得意。另外叫咗牛胸花,手切牛胸爽👍😋好多人見到都誤以為白色一片片嘅牛胸爽係牛嘅脂肪,其實佢係牛胸前肋骨中間的軟骨部位,食落十分爽口、牛味豐富! 想再加強口感就可以用一片牛胸爽夾著一片牛肉滾,一齊食口感層次都加倍提升。呢個都係比較少食,原來係牛肉上面嗰層油?食落去油香好重,同埋口感爽爽地好得意,食牛肉食到悶可以試吓呢一款,都算幾有驚喜喎另外我哋仲叫咗手工干貝帶子餃,好香乾瑤柱味同埋係餐廳自己包㗎,入邊仲有帶子材料好豐富。總括嚟講食物質素真係唔錯,雖然價錢唔係
總括嚟講食物質素真係唔錯,雖然價錢唔係話特別平,不過勝在有質素,同埋湯底選擇多又特別。