夜晚去葵涌劇院睇話劇,朋友建議去葵涌廣場掃街。我腦海裏立即飄過魚蛋、魚肉生菜、碗仔翅,但原來宜家唔再興呢啲20世紀末的掃街小食,取而代之的是媲美酒店級別的甜品小食。【葵涌廣場掃街連環出擊】🚀第三擊掃街第三擊,食涼皮!店鋪好多人排隊,雖然阿姐已經密密做,冇停手,可想而知生意幾好。有三種麵食選擇,有涼皮、涼麵和酸辣粉,另加唔同食材。阿姐快手從玻璃櫃取出食物材料,攪拌後裝盒交貨,好快手。就算客人三心兩意、改嚟改去或者慢吞吞,都唔會有怨言。我叫咗手工涼皮,加蓮藕片和青瓜,中辣。朋友點咗涼皮加腐竹、海帶絲和雞肉,小辣。涼皮好滑,蓮藕青瓜清爽,雖然係中辣,但仍然覺得唔夠辣,唔夠爽,下次要點大辣。朋友嗰份就清淡啲。一路食,一路覺得好過癮,商場掃街,都係第一次。葵涌廣場掃街連環出擊,完結。

【葵涌廣場掃街連環出擊】

🚀第三擊
掃街第三擊,食涼皮!

有三種麵食選擇,有涼皮、涼麵和酸辣粉,另加唔同食材。

一路食,一路覺得好過癮,商場掃街,都係第一次。
葵涌廣場掃街連環出擊,完結。
2022-10-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner