今日踩完單車,去到大圍搵嘢食,大家都知道大圍有好多好出名嘅餐廳,但係起一條巷仔裏面,亦都比我發掘到呢一間餐廳,裏面已經充滿着聖誕嘅佈置,又播住悠閒嘅音樂,令人心情舒暢。🥗意式田園沙律配煙燻鴨胸薄薄嘅煙鴨胸,鹹香好足夠,配上清新嘅田園沙律同黑醋汁,成為左一個唔錯嘅頭盤,令人食指大動。🍝芝士大網菇黑松露意粉用一個鐵鍋上枱,熱辣辣,黑松露醬汁好多,食落滿滿嘅奶油香,不過味道相對淡晒。意粉好掛汁,加上多汁既大菇同雜菌粒,完全唔會覺得好油膩。🍕意大利帕爾馬火腿薄餅批底厚度適中,邊位好脆,鋪上適量嘅芝士,都可以做個拉絲效果。火腿一大片放係每塊Pizza上面,誠意十足!每張枱都放咗黑胡椒同玫瑰鹽,方便自己額外調味!

🥗意式田園沙律配煙燻鴨胸

🍝芝士大網菇黑松露意粉

🍕意大利帕爾馬火腿薄餅

每張枱都放咗黑胡椒同玫瑰鹽,方便自己額外調味!