2020-05-26 46 views
疫情之後,一直都冇再出街食飯,每日自己煮,到近排開始叫下外賣。有一日,突然好掛住酒店 high tea,太耐冇食了,就諗「如果有得外賣就好喇」。上網搵下,竟然真係有!DK Cuppa Tea 有個外賣「飄雪樂園」。好日都唔過海嘅我,咁啱有d野做,要過一過上環附近,就預早一日打過去訂。去到舖頭,入面裝修唔錯,仲有陣陣香薰精油味,聞落好relax 好舒服。等左5至10分鐘度就攞得,一袋包裝得整整齊齊,仲連埋自砌 high tea 餐架。返到屋企,阿仔阿女砌完餐具之後,放埋食物上去,好靚,相機食先。我訂左二人份量,送左一個有機花茶。馬卡龍,脆米,朱古力,唔太甜,食晒都唔覺漏。木馬曲奇好可愛,小朋友話唔捨得食。英式鬆餅配玫瑰果醬,味道超香。杯子蛋糕,上面嘅cream 好滑,插住嘅馬仔裝飾可以食架。咸野食就有素菜撻,淡淡地,中和番甜點嘅味道。食完之後,我仲keep番個餐架,下次再自己放d甜品蛋糕上去,再high tea 先。

我訂左二人份量,送左一個有機花茶。

英式鬆餅配玫瑰果醬,味道超香。

杯子蛋糕,上面嘅cream 好滑,插住嘅馬仔裝飾可以食架。

咸野食就有素菜撻,淡淡地,中和番甜點嘅味道。

TakeAway