新年流流,總會有好多聚會😆 我呢啲懶人外賣叫得多都會厭🤪 見到九重鮮推出「自煮」外賣套餐,當中包括海鮮、串燒、燒肉、蔬果,已經有齊醬汁,飲同甜品😍😍 仲送咗枝紅酒🍷要乜都有齊哂,重點係煮法唔難,氣炸鍋/家用燒烤爐就已經夠用,啱哂我呢啲又為食又想懶嘅人😝去到餐廳拎,店員好快手將所有食材分類用盒包起,仲好有意識咁將生熟分開兩袋👍🏼👍🏼 返到去將所有盒打開,個份量真係多到嚇親🙈🙈 特別係海鮮,比想像中多好多🤩海鮮又多又新鮮😍 蜆仲吐緊水,蝦仲好生猛,仲識彈跳,好誇張😂😂 因為餐廳已經預先清理好,輕輕沖洗吓就已經煮得😉 只係略略加蒜粒同鼓油,放氣炸鍋加熱就食得😋 蜆非常鮮甜,蝦又鮮又爽彈,蠔更係大大隻脹卜卜🤩🤩🤩串燒有成10款咁多,款款都好吸引😋最鐘意金菇肥牛卷,佢中間加咗芝士,比平時食到嘅更香🤤🤤 牛舌係厚切,氣炸完一啲都唔靭,好軟熟😆仲有車厘茄煙肉串,車厘茄鮮甜多汁,配上煙肉減輕草青味,我平時唔食生蕃茄都讚🤣🤣 仲有其他串燒都非常高質,不能盡錄🙈除咗串燒,仲有雞扒牛扒,肉食獸絕對滿意!值得一讚係餐廳冇為肉類加過多調味料👍🏼所以食落唔會覺得好咸,唔會得調味料味而冇肉味🤗 如果唔夠味沾醬反而更

除咗串燒,仲有雞扒牛扒,肉食獸絕對滿意!值得一讚係餐廳冇為肉類加過多調味料👍🏼所以食落唔會覺得好咸,唔會得調味料味而冇肉味🤗 如果唔夠味沾醬反而更惹味😉 有沙嗲/泰式酸辣/韓式蒜茸辣椒醬☺️ 泰式酸辣醬最好味,酸酸辣辣,沾肉沾海鮮都好夾😋😋

食完肉類都已經好飽,唔夠嘅仲有咖喱牛肉飯🍛 咖喱係日式,甜甜辣辣,都幾香😊
飯後再氣炸菠蘿同食甜品🍮 平時燒菠蘿係我必叫🍍今次個菠蘿聞到都知好甜,因為真係好香,食落又甜又多汁👍🏼
最後甜品係椰皇三重奏🥥 椰絲可按自己喜好加上,椰汁糕充滿椰奶香,最底層嘅椰青果凍清清地唔會過甜,清一清口腔,為一餐作完結🥰

全晚我地都只係用氣炸鍋煮食,完全唔洗技巧,簡單又方便😌邊煮邊食,就好似平時喺居酒屋食飯一樣😆😆 熱辣辣一上枱即食,別有一番風味👍🏼

TakeAway