2010-11-15 37 views
前排因為要去土瓜灣某間學校代課, 所以係土瓜灣工作左幾日, 期間有日去左間上海小館到食野, 間野呢叫上海美華菜館.依間野係我讀小,中學個時已經係到, 開到依家, 證明佢係有番一定實力既黎到上海舖, 梗係要食番好.第一梗係要叫上海粗炒啦, 以前到而家都係咁好食既, 佢既上海粗炒係比較突別的, 佢唔同其他係用烏東, 佢係用上海麵, 又有獲氣~另外呢, 就係叫佢好好食鍋貼啦, 佢既鍋貼外面煎得好香好脆, 但係入面呢d 餡落足料, 又有肉汁, 唔會乾淨淨.令外佢既豆漿, 係自家製既, 相信佢d豆係有特別炮製過的, 好有豆味, 但係好似有小小炒豆炒過既味~唔知佢點整既呢整體黎講係好味既, keep到之前既水準~

黎到上海舖, 梗係要食番好.

整體黎講係好味既, keep到之前既水準~
2010-11-05