2018-09-23 2213 views
返工九至六,你地太膚淺了!第一,有幾可準時走,第二唔係行行返九點,當你係返機場/返更,返六七八絕不是夢。但是要搵一間除連鎖店以外的早餐,絕不是易事。而幸運的我在灣仔搵到一間快靚正的返早早餐同男朋友一同返早下,於呢間六點半已早早營業的茶記食靚早餐。我就叫了個奶醬多+熱奶茶($27),佢就叫個早餐C - 煎蛋牛油多 + 腸仔餐肉麵 + 凍華田($33+2)。都不消十分鐘,全部一一送上!簡單的一份奶醬多,唔難但好睇有冇心機整。真心唔係間間脆,唔係間間俾醬岩岩好!呢度好在係佢唔似一般茶記俾塊多士,求其淋D奶醬落去,佢用鮮油多方式夾醬,首先口感因爲兩塊麵包夾搭會厚身豐富左,而醬料因為咁夾住唔會周圍飛,所以好好味!而杯奶茶我認為茶味比較濃,澀味會重了點男朋友個碗就豐富啦餐腸丁麵配荷包蛋加牛油多士,呢度用的全都是出前一丁,兩餸麵加蛋加包都只售$33蚊,飲品揀阿華田都唔加錢,抵玩!麵煮得岩岩好,唔會唔熟,亦唔會太淋,餐肉同香腸都煎得香一香!送麵食一流!一口麵一口餐肉,再飲啖凍華田,都咪話唔”Good Morning”以前都不為意,每日都在吃的港式早餐由我幾歲的廿一二蚊已到今日的三十四五蚊(點解我人工都
返工九至六,你地太膚淺了!
男朋友個碗就豐富啦

以前都不為意,每日都在吃的港式早餐由我幾歲的廿一二蚊已到今日的三十四五蚊(點解我人工都冇加咁多),仲要丁麵加四蚊,質素不變下,早餐竟變成生活預算下的負擔,港人真是慘慘豬。