2018-03-11
一直無留意原來附近開左間食吉列牛,皆因閨蜜話好想食吉列牛話我知呢度有。晚上8:30上到去都有位,但入座時一坐低無耐,店員奇怪地堅持要我地換位,本身我地都話唔洗,佢不停話另一張枱好d😥所以逼住換左⋯咁開始叫野食👏🏻叫野食👏🏻,叫左三款分別係蛋卷、日式秋葵同吉列牛定食唔知個位店員係咪好攰🤔一直心不在焉覆左兩次點餐都係錯,*心好累呀😨*入正題講返d食物先👉🏻👉🏻吉列牛定食~每枱會有個爐仔比你燒⭐️定食包括有味噌湯、味付飯、車厘茄、麻醬凍豆腐。之前係韓國食過一次吉列牛,相比起呢度比較細塊d,但我正正欣賞佢細細舊,易入口,易自己控制熟度,肉質幾淋,有肉汁的。另外鐘意佢個飯有d日式調味配料係上面,無咁寡。秋葵加埋木魚好夾😝本來就好鐘意木魚既味道!呢味其實好一般,但秋葵新鮮唔會澀。呢個秘製蛋卷,作為蛋控的我覺得好滿足。🤤夠厚,軟綿綿,仲有包左芝士(會拉絲的😳),加埋面頭個d紫菜同芝麻,代替左普通既鹽,多左份香味。Taste so good!其實食物係唔差既,價格都相宜,唯獨美中不足當日serve我地的店員好似離左魂咁😅
咁開始叫野食👏🏻叫野食👏🏻,叫左三款
分別係蛋卷、日式秋葵同吉列牛定食
唔知個位店員係咪好攰🤔一直心不在焉
覆左兩次點餐都係錯,*心好累呀😨*
入正題講返d食物先👉🏻👉🏻
吉列牛定食~每枱會有個爐仔比你燒
⭐️定食包括有味噌湯、味付飯、車厘茄、麻醬凍豆腐。
另外鐘意佢個飯有d日式調味配料係上面,無咁寡。
秋葵加埋木魚好夾😝本來就好鐘意木魚既味道!
呢味其實好一般,但秋葵新鮮唔會澀。
呢個秘製蛋卷,作為蛋控的我覺得好滿足。
🤤