2023-11-23 107 views
🤗 朋友仔約食生日飯,完咗行去尖東再食甜品,終於有機會去食一直想試但一個人有啲難食得晒嘅日式冰品 🍧🍧 日式刨冰 - 伯爵奶茶 (配白玉) 😋😋😋😋😋根據朋友仔之前食過啲經驗,依次照跟佢order!😎 伯爵茶嘅甘味唔會好搶fo,亦食到淡淡奶香味。三粒白玉小丸子喺面層一梳梳雪花冰❄️之上,軟糯口感再配伯爵奶茶刨冰裡頭嘅花生碎,有種食甜不甩嘅感覺~ ☺️ 刨冰唔係死實,而係輕身,最緊要係食到最尾刨冰唔會水汪汪冇晒味 👍🏻 份量啱晒兩個女生一齊share食!🍰 日式茶道套餐 - 柚子芝士蛋糕 😋😋😋😋小編見親芝士蛋糕都想試下,依次有朋友仔喺度就可以放任叫嚟過下口癮 😚 蛋糕面頭有柚子碎碎,柚子味清爽、微微酸甜,芝士蛋糕質感柔軟~🍵️ 日式茶道套餐 - 抹茶 😋😋😋😋抹茶不過不失,以小編嘅口味,可以再濃郁啲 😉宵夜 💵💵 約港幣$90/人💁🏻‍♀️ 我哋依日星期五晚近九點左右去到,排咗大概15分鐘就入到,但基本上我哋食完就要馬上交枱,因為仲有好多人排緊隊~ 大家想食嘅話,就要留意佢哋閂門時間啦~ 🧐🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !

🍧 日式刨冰 - 伯爵奶茶 (配白玉) 😋😋😋😋😋

🍰 日式茶道套餐 - 柚子芝士蛋糕 😋😋😋😋

🍵️ 日式茶道套餐 - 抹茶 😋😋😋😋
抹茶不過不失,以小編嘅口味,可以再濃郁啲 😉

宵夜 💵💵 約港幣$90/人

2023-11-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Last Night Supper)