2015-12-21
旺角一直以來比我既感覺都係好嘈好多人,好多餐廳都係趕鴨仔既形式限住你食幾耐,所以我好少會約朋友去旺角食飯。今日同朋友去開旺角潮特買野,路過廣華街既時候,發現轉角位有間設計modern又清新既cafe,仲有外國人坐響窗邊位置飲住咖啡上緊網...呢一刻我覺得自己身處中環,令我有入去試一試既衝動。我同朋友睇過門口既餐牌,價錢合理,於是我地就入去揀左窗邊既位置坐。我最鐘意既就係一坐低就問店員有咩好介紹,唔使自己諗得咁辛苦!好友善既店員哥哥即刻介紹左相信好多年青人一聽到都尖叫既芝士系列:雙式芝士焗薯條;流心芝士雞柳;美式三重芝士漢堡!雙式芝士焗薯條$68店員一黎到既時候我忍唔住大叫:好大份呀!! 薯條賣相十分精美,上面既芝士醬呈半溶既狀態,令每條薯條都沾有香濃既芝士。剛炸起既薯條外脆內軟,好有口感,上面既芝士醬香濃而唔會令人食完有好飽滯既感覺,建議大家盡快趁熱食,凍左既話d薯條會比芝士痴實曬咁就唔好啦!流心芝士雞柳呢一款係店員話最新推出既菜式,雞柳外層炸得金光,本來以為無咩驚喜,點知我輕輕切開既時候,入面既芝士就一湧而上,呢一刻我又興奮地望住我朋友,佢應該以為我傻左啦哈哈。雞柳質感嫩滑,旁邊附有
雙式芝士焗薯條$68
呢一款係店員話最新推出既菜式,雞柳外層炸得金光,本來以為無咩驚喜,點知我輕輕切開既時候,入面既芝士就一湧而上,呢一刻我又興奮地望住我朋友,佢應該以為我傻左啦哈哈。雞柳質感嫩滑,旁邊附有沙律醬和芝士醬,我比較鐘意伴碟既芝士醬,比雞柳內的芝士更帶咸香和濃郁。
重點黎喇! 呢個係我地期待已久既巨型芝士漢堡。從相片已經見到,芝士完全包圍住中間既牛肉。牛肉煎得恰到好處,充滿肉汁而帶有牛肉味。而其他配料亦十分充足,蕃茄青瓜椰菜絲新鮮爽脆,減低肥膩感。伴碟既薯條亦係新鮮即炸,十分香脆。