2024-04-19 15 views
今日約咗一個好耐冇見嘅朋友食飯。想搵一個適合談心嘅地方。見天后sooo oyster氣氛同環境都好好,價錢親民,就決定去食喇。入到去餐廳,見有一大幅石牆,好有西方嘅風情。前方嘅Bar枱位置仲可以見有生猛嘅海鮮喺魚缸入邊,即刻想點佢啲海鮮嚟食。我哋跟住點咗以下菜式。南非生蠔(saldanha bay - $53@),法國生蠔(gillardeau-$64@):職員提示我哋先食南非生蠔,後食法國生蠔。南非生蠔質感爽口,味道鮮甜,而法國生蠔比較重海水味,質感Creamy。香焗蒜蓉包($58):一客兩件。蒜蓉味非常香濃,麵包焗得好脆口。焗芝士蟹肉釀蘑菇($118):一客有兩件。蘑菇Juicy。芝士有拉絲嘅效果。加埋蟹肉一齊食 ,增加口感層次炭燒黑毛豬扒配時令蔬菜($348):呢個估唔到咁好食!豬扒整得一啲都唔嚡。肉質嫩滑,肉汁豐富。黑毛豬質素靚,只需要小小調味,已經帶起黑毛豬嘅鮮味。墨汁海鮮細麵條($238):有帶子,蝦,青口,魷魚同魚喺入邊,材料豐富。意粉質感適中,唔會太腍。Cheese cake:芝士味非常濃厚,唔係好Heavy嗰種質地食完都唔覺得膩。