今日約咗班舊同學一齊去食飯聚舊。難得大家百忙之中都出嚟聚一聚,噉當然要揀間環境好嘅餐廳啦。由於位女同學都想嚟呢間k11 Gochiso度食,記得好耐之前都曾經嚟過食,當時對這間餐廳嘅印象都唔錯,所以今次我哋一齊過咗嚟喇。呢間西餐廳都幾有格調,加上地方就腳,就是聚會的好地方。侍應都殷勤有禮。由於我哋祇有三個人,女生都比較細食,所以今次點嘅菜唔太多。芝士煙肉凱撒沙律。今次點了大份的,煙肉味道很濃,配上芝士和生菜的確很開胃。不過分量略少,如果兩個人的話大份就會剛剛好。羅勒醬海老牛油果意粉。呢個係推薦菜。食落又幾清新嘅喎。再配上牛油果,感覺加添兩分健康。意粉上有三隻大蝦,都算爽脆彈牙。同學仔食完都覺得好滿意。西班牙海鮮飯。呢個又係另一個招牌菜。今次點了半份。份量比較適合兩個人。如果人多,或者多男仔嘅話,最好叫一個大份。海鮮配料充足,有大蝦,青口,蜆肉同魷魚。加上配菜有蕃茄同埋西蘭花。味道唔錯。飯方面就有點乾身,配上番茄醬就恰到好處。荷蘭鬆餅,抹茶草莓味。女生都喜歡吃甜品,所以怎能不點甜品呢。抹茶松餅味道濃郁,口感厚身,配上雲呢拿雪糕和士多啤梨,給了今餐晚餐美好的完結。侍應溫馨提示我們,雲尼拿雪

芝士煙肉凱撒沙律。

羅勒醬海老牛油果意粉。

西班牙海鮮飯。

荷蘭鬆餅,抹茶草莓味。
女生都喜歡吃甜品,所以怎能不點甜品呢。抹茶松餅味道濃郁,口感厚身,配上雲呢拿雪糕和士多啤梨,給了今餐晚餐美好的完結。侍應溫馨提示我們,雲尼拿雪糕可改成朱古力味。
  • 西班牙海鮮飯
  • 荷蘭鬆餅