今日要去拎抽獎禮物,又同仔仔約好要去冒險樂園玩,因之前行過見到有Gloomy Bear呢。可惜掉左百幾個Coins都中唔到,空手而回呢。好彩都叫做食左個唔錯既Lunch,同拎左禮物,都唔係白行。食完先記得未影餐牌,出門口再影,發現已經變左Tea Set呢。不過Lunch同Tea有幾款係一樣的,但Tea好左20蚊丫。早知等晏少少先食啦。相比起隔離丼丼屋同outback果D,依間算係中平價之選囉,2個人圍起90蚊左右一個人,但係有湯或沙律,有飲品(熱飲係FREE既凍飲加3蚊)。重要加左錢要酥皮湯,如果熱飲唔加酥皮湯,每人都係80左右姐。個酥皮好好味丫,我鍾意就咁食一半,再一半浸湯食,仔就鍾意全浸湯的,所以我要同佢鬥快,搶先Met一少塊酥皮就咁食呢。咁浸左湯既酥皮係好味既,其實本來酥皮唔算熱,但係個湯係超熱囉。好飲還好飲,咁熱既我真係頂唔順,但浸左酥皮凍左又唔好食,結果我只係食左2啖就比仔仔清晒。沙律一般。因為仔仔話要飲奶茶,搞到我自己都叫錯左奶茶呢,不過唔緊要,因為佢杯奶茶係好味的,唔會太多奶味或太多茶味,岩岩好。漢堡有D木魚同係用日式既醬汁的,係同普通漢堡唔同味,但係都幾好味,塊肉都好好

跟餐沙律和加錢的酥皮湯
漢堡
因為仔仔話要飲奶茶,搞到我自己都叫錯左奶茶呢,不過唔緊要,因為佢杯奶茶係好味的,唔會太多奶味或太多茶味,岩岩好。漢堡有D木魚同係用日式既醬汁的,係同普通漢堡唔同味,但係都幾好味,塊肉都好好汁,咬左一啖後係勁流肉汁出黎,真係食到成手都係。
咖喱豬扒飯
依個有D失望,件豬扒係普通來貨炸果D,個邊好硬,豬扒本身亦冇乜味。咖喱汁偏少,蛋黃太熟,配咖喱,蛋黃要流心先好味嘛。

下次要晏D黎,食下午茶或者甜品
2019-08-08
$90 (Lunch)
跟餐沙律和加錢的酥皮湯
漢堡