今日要過海做野,攪完一輪又到午飯時間。眼見天口熱,見到「冰室」兩個字就咩都唔理衝左入去一入門口就已經有侍應哥哥問幾位,鋪頭都幾多人,好彩都搭枱坐到卡位,可以舒舒服服咁坐。餐廳都幾乾淨,雖然坐近門口收銀位,但冷氣都好夠。坐低後,有位姐姐比個餐牌,話今日(星期六)可以叫外賣餐。不過睇左一輪,見到有推介餐,就決定叫「瑞士汁雞脾腸仔飯」再加特飲「雜果冰」。太熱啦,寧願加錢叫特飲走湯。等左一陣,主菜上場,姐姐仲幫我拉櫃桶攞餐具,仲叫我慢慢食。難得地會送三條菜,比起雪藏雜豆,我寧願係配菜心或芥蘭。腸仔外皮脆脆地,汁都算唔錯,不過雞脾就偏咸左少少,有待改進。一到個雜果冰,真係童真返晒尼,令我諗起細個老豆帶我去冰室叫紅豆冰都會送把紙遮仔。雜果冰唔會甜到好似糖水咁,有菠蘿,小椰果,蜜桃,消暑一流。店內環境乾淨又光猛,可能飯市時間,店內都幾多人。除左有電視,餐廳都會播下d流行曲。可能姐姐侍應較多(收銀都係女),嗌「歡迎光臨幾多位」都唔會太過豪氣大聲,來得溫婉親切。整體而言,雞脾偏咸,但味道都唔差。雜果冰賣相呃like一流,味唔會太甜。環境唔錯,唔會快快收你野,好似趕你走咁。侍應唔會惡惡死死,都有笑容。尼緊

太熱啦,寧願加錢叫特飲走湯。
等左一陣,主菜上場,姐姐仲幫我拉櫃桶攞餐具,仲叫我慢慢食。

瑞士汁雞脾腸仔飯

雜果冰

整體而言,雞脾偏咸
,但味道都唔差。雜果冰賣相呃like一流
,味唔會太甜。環境唔錯
,唔會快快收你野,好似趕你走咁。侍應唔會惡惡死死,都有笑容
。尼緊書展希望間鋪仲向度可以繼續幫襯

2018-05-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
瑞士汁雞脾腸仔飯
雜果冰