2023-05-25
五月生日月, 友人約了我的生日晚餐, 地點都方便, 位置係PP 3樓, 好開揚,被安排左個梳化位, 都幾舒服同chill坐低店員就會簡單介紹一下餐牌, set dinner 分左2種, 一款係5-course 另一款就係簡單既3-course因為見到5-course MENU 唔算好吸引 所以就分別叫左1個3-course set dinner 同A la cart頭盤叫左墨魚汁炸帶子, 我覺得幾特別, 而且帶子烹調時間剛好, 不會過老....主菜方面, 我就揀左和牛西冷(7成熟) 整體還可以吧, 不過愈食覺得愈膩, 配菜是蘑菇同薯仔粒我覺得整體配菜可以選一些FRESH 的蔬菜, 可以減低個油膩感餐茶都係普通叫左凍檸茶我地一行3人, 各自叫左自己的主菜, 到時最就選甜品, 分別叫了一個蘋果酥伴雪糕同栗子蛋白餅配雪糕甜品係有一點驚喜, 兩款都好食, 特別係蘋果酥, 薄片蘋果肉好正, 味道好濃, 而且係即時即做, 都等左15分鐘左右, 不過係幾好食而栗子蓉內配上雪糕同底層有蛋白餅, 都幾特別, 不錯整體而言, 我覺得主菜等候時間比較耐, 雖然我地不斷傾計, 唔太覺, 不過放左工特別肚餓,
被安排左個梳化位, 都幾舒服同chill
餐茶都係普通叫左凍檸茶
而栗子蓉內配上雪糕同底層有蛋白餅, 都幾特別, 不錯
整體而言, 我覺得主菜等候時間比較耐, 雖然我地不斷傾計, 唔太覺, 不過放左工特別肚餓, 係等得比得耐, 我估食完starter 之後起碼等左30分鐘先上主菜