在愉景新城附近返工, 見到商場有間新開的Fullhouse Kitchen就同朋友一齊去試下門口很開揚寬敞, Lunch唔使等位, 一入去就見到有很多主題精品賣, 顏色繽紛很歡樂的感覺,好岩一家大小特別係有小朋友的家庭來食, 在叫餐等餐期間可以睇下精品餐廳主要食意粉及東南亞菜式, 仲有麵包及Cake,蛋撻...叫左個咖哩羊肉飯, 是日餐湯係蘑菇湯, 叫了餐就回位等, 等了約6-8分鐘就可以取了, 餐盤有點重,要自取, 蘑菇湯菇味濃郁, 不過有點略鹹, 咖哩羊肉先係重點! 這個咖哩味道很好, 對於不吃太辣的我來說這個帶微辣香味的咖哩是完美, 羊肉和薯仔都炆得稔又入味, 它加入了椰絲豐富了整個口感, 份量也很足夠。凍檸茶的杯很精美, 令整體觀感提升, 整個餐的Present都很精緻, 美中不足的是可以再熱一點,可能商場冷氣大涼得較快下次會再來試下其他菜式及甜品! 唯一可改善的地方是以這個價錢應該要有一般餐廳的服務, 不應要客人自行捧餐及還盤
咖哩羊肉飯
2015-10-28
$70 (Lunch)