2011-03-22
一家三口打邊爐,行過呢到老婆提議不如試下。地方裝修精緻坐得又舒服,而招呼亦好到位。要咗個冬瓜田雞煱,另外點咗手切本地牛、羊片、鴕鳥肉(老婆要叫,事後後悔)、脆肉鯇魚腩、四寶丸,混合丸、木耳、菇、菜同米粉。個湯底食田雞冬瓜各有幾舊,但食唔出有乜嘢特別,同普通清湯差唔多,可能叫其他湯底重好。牛肉幾有肉味,肥瘦適中,羊肉冇乜驚喜;但鴕鳥肉非常差,睇落d顏色黑黑咁,而食落味道唔知點形容,好似冇哂味道,結果成半碟冇食到,千祈唔好叫呢樣。四寶丸各樣都有特色,鮮甜彈牙,而混合丸好似係豬肉丸溝其他肉,唔係太啱口味。而脆肉鯇估唔到咁好食,一般脆肉鯇魚味較薄,但呢到d魚腩都好有魚味,我食到最尾飽咗都忍唔住要食哂。而其他都係一般大路嘢,好難講有乜好唔好。呢處嘅setting較適合三五知己而要個精緻地方聚會,一大班人要熱鬧或者家庭聚會可能唔係咁啱。而且價錢亦算偏高,因為我今次冇食過海鮮或好特別嘅嘢都要成三百幾蚊個人。但總體仍可俾個笑臉。