2019-12-19 710 views
我的他好耐無接過我放工了,佢話不如黎觀塘食個晚飯,咁我喺Openrice搵下搵下,就試下呢間泰式餐廳啦☺️地點都唔算難搵,地鐵站行10分鐘左右就到👍門口簡簡單單見到店舖嘅招牌。入到去見到小擺設,有啲溫馨家庭感覺🖼🧸🎡見餐牌食物款式雖然唔算多,但已經係基本應有嘅泰菜款式👍簡單點左菜🤩青檸梳打$26、凍泰式奶茶$26。我去到泰式餐廳,一定會試下餐廳嘅泰式奶茶,因為之前喺泰國飲過好好味,所以不斷想搵返嗰個味道!1988嘅奶茶,感覺有少少泰國嗰個奶茶嘅影子,都唔錯的!生菜包$98。因為見到隔離枱點左,個樣都好得體,所以點左,肉碎好大碟,我同我的他每人食左5個生菜包,都仲有肉碎剩!而且味道好好,係我好鍾意嘅醒胃酸🤤小食拼盤$84。有3款小食,有蝦餅、素春卷、腐皮雞棗,我平時非常喜歡食蝦餅,呢度嘅蝦餅亦係非常爽口彈牙🤗但今次竟然被雞棗吸引!真係整得好好味!雞棗醃得好惹味,腐皮好香脆啊🥰鮮蝦炒金邊粉$88。我的他係一定要食「澱粉質」嘅人,所以點左呢個🤣個粉好夠滑,但又爽口唔會「漿」埋一堆,好有蛋香又有惹味菜脯粒,加埋青檸真係好刺激味蕾🤤🤤🤤其實初初睇餐牌覺得價錢都唔係平,但啲菜式上到枱見到全部份量都好

門口簡簡單單見到店舖嘅招牌。

入到去見到小擺設,有啲溫馨家庭感覺🖼🧸🎡

見餐牌食物款式雖然唔算多,但已經係基本應有嘅泰菜款式👍

簡單點左菜🤩

其實初初睇餐牌覺得價錢都唔係平,但啲菜式上到枱見到全部份量都好多,而且又好味,頓時覺得都幾抵食🤣🤣今餐非常飽!好滿足☺️
2019-11-18
$177 (Dinner)
  • 小食拼盤
  • 生菜肉碎包