今次入到屯門搵friend 估唔到雖然偏僻 但小商場有好多間高質餐廳 不過今日想打邊爐就試試呢間花月宮🤭環境都好優味真係好似宮殿😂養生豆腐白肉湯底($128)我係無老鍋fans 好想試下有冇無老鍋嘅感覺 當然呢度就冇豆腐無限refill 但湯底都幾多蜂巢豆腐 白肉都食到我地好飽 同無老鍋嘅藥材味唔同 但都係討好嘅藥膳味 會上癮 飲左幾碗🤓手打本地牛頸脊($368)打邊爐唔少得牛 比起牛小排 我覺得牛頸脊係香啲 當然價錢都相應貴啲 份量都算合理 一盤20片倒 💁🏻‍♀️手打丸拼盤12粒($168)呢個係我最推介!6款丸每款2粒 適合兩個人食可以試曬咁多種手打丸 有芝士有鹹蛋有有鮮蝦有干貝 每粒都比到我地唔同驚喜 必叫之選🤤🤤娃娃菜($38)水晶粉($28)配料都叫黎健康同埋飽肚下 不過其實鍋底同丸比想像中飽肚 最後水晶粉都唔太食得曬😂😂😂羅漢果菊花茶($68)佢係一枝咁上 大約倒到5-6杯 所以我覺得價錢都算公道 而且係好好濃羅漢果味 一邊邊爐一邊下火清熱就岩曬😍

養生豆腐白肉湯底($128)

手打本地牛頸脊($368)

手打丸拼盤12粒($168)

娃娃菜($38)
水晶粉($28)

羅漢果菊花茶($68)