2013-06-03
逢星期五晚係旺角上完堂就會去呢度食飯, 有時自己食, 有時同同學一切食.食左咁多次, 都要俾下意見既.就求其搵次黎講, 上星期五晚食左既北菇雞煲仔飯.同兩個同學去食, 俾阿姐點晒相, 一入門就打晒招呼,阿叔阿姐好鬼好中氣, 我簡直可以用唱山歌式招呼黎介定佢地既叫嗌!不過又好鬼有親切感囉, 成間餐廳D客望過黎, 好鬼有VIP既感覺, 有冇收埋CAM呀?坐底, 不過大風, 換座? 阿叔話冇問題啦, X, 自己屋企嘛!!佢地門口用明火煲煲仔飯, 唔會差得過廟街煲仔飯, 但叫煲阿仔飯就要留意以下聲明:係要等架!一坐底好嗌左先, 等佢地再慢慢諗啦~一個叫左個海鮮蛋白炒西蘭花, 另一個叫車仔麵.其實我都唔知佢D餐點計法, 但可能熟客仔, 你話要湯就俾湯, 要飯就俾飯, 好鬼盞過盞鬼.我個煲仔飯,真係無乜得頂, 雞味好濃, 北菇夠鮮, 又彈牙.個好勞嘈既阿姐例牌問你叫左幾多個煲仔飯, 豉油愛唔愛辣, 真係好鬼死細心架姐, 阿姐!佢個豉油又係要讚, 咸甜適中, 買乜牌子架你?!不過朋友個海鮮西蘭花就話D獅子狗同蟹柳有少少怪味, 之前食過都係咁, 應該係用雜乜牌子~但多料多份量,抵食架另一個碗車仔麵就好
食左咁多次, 都要俾下意見既.
就求其搵次黎講, 上星期五晚食左既北菇雞煲仔飯.
同兩個同學去食, 俾阿姐點晒相, 一入門就打晒招呼,
一坐底好嗌左先, 等佢地再慢慢諗啦~
一個叫左個海鮮蛋白炒西蘭花, 另一個叫車仔麵.
佢個豉油又係要讚, 咸甜適中, 買乜牌子架你?!
但多料多份量,抵食架
另一個碗車仔麵就好好味, 只係貴左D, 都30幾蚊.
總體黎講, 份量夠, 味道地道, 唔貴, 服務親切, 讚!