2016-11-29 239 views
重慶大廈最著名的就係一入到入口就要打低十八銅人陣,一班印度朋高手會洗出混身解素拉你去佢果間餐廳,個個都話自己正宗,個個都話自己好好味 ! 今次我地一班 fd 四條友揀左呢間來試。聽講呢度求其執間都好吃,究竟係咪真!?食左D 乜?烤餅講真冇乜味,淡淡地,係用來送汁食的,味淡係應該,份量都幾多下,夠四位用。[ 印色咖喱鮮蝦] 個蝦係用左雪藏蝦,雖然個咖喱汁幾濃,但係佢個蝦肉真係冇乜味,我懷疑佢係煮好解凍就咁放落去浸一浸就上菜。唔好叫 X( 呢個蝦肉又係冇乜味,我估應該都係用同一種手法來煮。我講笑話,蝦肉點解可以咁 Pure 好似一張白紙咁冇味!? 講真,以上四樣野我食 唔出有咩分別。唔可以用難食形容,不過冇食亦冇乜損失。如果真係要叫,就叫個炭烤雜錦樣樣試D 個羊肉冇乜騷味,個汁幾好。算係中上既,同餅 一齊送幾正。呢個好食。成晚反而我喜歡呢個,雖然係素,不過 一D 唔悶,磨菇同咖喱果然係好夾! 叫啦!飯冇乜飯香,不過texture 幾得意,唔似我地食開的泰國絲苗,佢再幼身同乾身D。一定要沾咖喱汁。總結來講,呢間印度菜叫合格,但未達到預期咁好味。下次再係重慶度搵多間先。

食左D 乜?

[印式烤餅]

[ 印色咖喱鮮蝦]

[印式椰汁蝦]

[牛油雞] [炭烤香燒雞] [炭烤雜錦][香辣燒雞塊]

[勁辣咖厘羊肉]

個羊肉冇乜騷味,個汁幾好。算係中上既,同餅 一齊送幾正。

[印式青豆磨茹]

印式烤香餅
印度黃飯
印式椰汁蝦
2016-11-23
$300 (Dinner)
勁辣咖喱羊肉
印式青豆磨菇
  • [印式青豆磨茹] ,
  • [勁辣咖厘羊肉],
  • [炭烤雜錦]