2022-01-10 44 views
#思鄉之情 #又來了.係呀~攸桐媽我又思鄉啦!即係咩?我又去搵台灣嘢食啦!.茶茶台式料理📌旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖.大家都知,台式食品其實都有好種類今次係食臭臭鍋!!♦️ 招牌臭臭鍋臭臭鍋入面有好多食材架有臭豆腐、台式鴨血、米血糕、貢丸等等配料有成十幾款配料好豐富呀!今次我哋怕辣,所以叫咗BB辣咋!雖然係BB辣,但係食材真係好惹味因為有朋友唔食牛,我哋改咗豚肉但豚肉好爽口彈牙!臭豆腐亦都夠臭,好好味😋Yummy~~.♦️ 藥膳雞鍋嚟到未上枱已經好香藥膳味啦~食落雞嫩又香滑~佢同臭臭鍋一樣,超多配料呀~.♦️ 台式紅燒牛肉麵呢碗麵因為我同攸 桐爸2份所以我哋叫咗加底!好大碗,又多牛肉夠哂淋同入味!👍🏻👍🏻👍🏻.♦️ 外婆👵🏻炸醬麵呢個個名好得意,所以吸引咗我哋叫佢不過今次佢就比其他比較失色啦!麵身太淋,同埋醬汁如果多返少少就好啦~.♦️ 招牌鹽酥雞非常鬆脆可口,值得推介~.♦️ 一口小香腸呢個都係有少少失色因為台灣香腸本身應該係甜甜地同埋好脆皮但可能佢分開咗整,香腸比較乾身口感啊太好呀!!.整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣味道:🟣🟣🟣🟣服務:🟣🟣🟣🟣環境:🟣🟣🟣🟣地點:🟣🟣🟣
#思鄉之情 #又來了
係呀~攸桐媽我又思鄉啦!
即係咩?
我又去搵台灣嘢食啦!
茶茶台式料理
📌旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖
大家都知,台式食品其實都有好種類
今次係食臭臭鍋!!
♦️ 招牌臭臭鍋
臭臭鍋入面有好多食材架
有臭豆腐、台式鴨血、米血糕、貢丸等等配料
有成十幾款配料好豐富呀!
今次我哋怕辣,所以叫咗BB辣咋!
雖然係BB辣,但係食材真係好惹味
因為有朋友唔食牛,我哋改咗豚肉
但豚肉好爽口彈牙!
臭豆腐亦都夠臭,好好味😋
Yummy~~
♦️ 藥膳雞鍋
嚟到未上枱已經好香藥膳味啦~
食落雞嫩又香滑~
佢同臭臭鍋一樣,超多配料呀~
♦️ 台式紅燒牛肉麵
呢碗麵因為我同攸 桐爸2份
所以我哋叫咗加底!
好大碗,又多牛肉
夠哂淋同入味!
👍🏻👍🏻👍🏻
♦️ 外婆👵🏻炸醬麵
呢個個名好得意,所以吸引咗我哋叫佢
不過今次佢就比其他比較失色啦!
麵身太淋,同埋醬汁如果多返少少就好啦~
♦️ 招牌鹽酥雞
非常鬆脆可口,值得推介~
♦️ 一口小香腸
呢個都係有少少失色
因為台灣香腸本身應該係甜甜地同埋好脆皮
但可能佢分開咗整,
香腸比較乾身
口感啊太好呀!!
整體評分:最高為🟣🟣🟣🟣🟣
味道:🟣🟣🟣🟣
服務:🟣🟣🟣🟣
環境:🟣🟣🟣🟣
地點:🟣🟣🟣
總括嚟講,茶茶台式料理有好地道嘅臭臭鍋
坐位好寬敞,坐得好舒服
環境舒適,係可以用朋友坐低食嘢傾偈一個唔錯嘅選擇。
@Cha Cha 茶茶台式料理

#攸桐媽飲飲食食遊蹤 #攸桐媽 #攸桐媽媽遊樂團 #zozimama #6B29production #路邊研究事務所 #6B29 #茶茶台式料理 #旺角美食 #香港美食 #大小帳 #互追 #followforfollow #hk #hkmama #hkmami #二胎媽媽 #hkkol #foodie #hkfoodie