2021-08-12 149 views
深水埗呢條街勁多嘢食,但係實在太鍾意食台灣野,又見到好多人有介紹🤣就好自然行咗入去食啦!一行到入去就好似去咗台灣嘅地道小舖咁!啲裝修好有台灣懷舊風味仲要播台灣歌,好似去咗台灣咁🤣冇得去就唯有當自己去咗啦!坐底見到佢嘅餐牌都唔算貴worrr睇下好無食先!野食種類都幾多,又有好多小食揀!最緊要係,野飲有得減10蚊野!一定要叫啦😙招牌半筋半肉麵 $64我叫咗牛骨湯麵,正!佢啲麵唔係普通麵質黎,有誠意!而且牛筋好多,好淋,好食!!肉就相對黎講失色咗小小lu!!不過再配有羅白同生菜,感覺上平衡好多👍🏼健康!係超大舊牛筋!!!鹽酥大雞扒 $36勁大塊!!食得出係新鮮炸起,唔會好鞋,而且有海苔配,一絕👍🏼👍🏼性價比超高!!!值得一試最後當然唔少得有珍珠奶茶喇!!台灣菜必備!!!珍珠高質,唔會一pat粉,而係煙煙銀銀,好好咬!!奶茶亦十分出色,茶底係港女至愛嘅earl grey,所以味道好出!略略覺得甜咗小小咗!!朋友覺得7分糖最正!
一行到入去就好似去咗台灣嘅地道小舖咁!

招牌半筋半肉麵 $64

係超大舊牛筋!!!
鹽酥大雞扒 $36

• 招牌珍珠奶茶