2015-11-26
小妹生活香港多年,完全無入過尖咀重慶大廈,更加唔好講食過佢地啲咖哩,有日咖哩癮起,友人就帶我去重慶食咖哩嘞喺地下你會見到好多人派咭片派leflet友人揀左呢間就跟住行咗上去聽講呢間都幾出名,喺門口見到佢個openrice就知佢幾掂我地點左咖哩雞,烤餅同飲品呢個係一坐底就放喺枱俾你食,枱面有個綠色嘅醬,沾黎食,脆脆地又小小辣,幾好食羊肉咖哩角$36,滿滿嘅羊肉碎,加上炸到脆卜卜,熱辣辣,點佢個甜甜地嘅紅色醬汁,好夾播原味烤餅三大塊$18,點咖哩雞$76一流,呢度啲咖哩辣得黎唔食嗆喉,唔會要狂飲水,辣度岩岩好不過雞肉稍為小左dd,但主角係咖哩呢!烤餅食過番尋味,再點多個蒜蓉烤餅$22呢個一上枱啲蒜蓉味好香,嗅到都流晒口水最後啲咖哩清晒!仲有呢杯乳酸,友人最愛酸酸甜甜,似食整液體嘅乳酪咁
友人揀左呢間就跟住行咗上去 聽講呢間都幾出名,喺門口見到佢個openrice就知佢幾掂 我地點左咖哩雞,烤餅同飲品 呢個係一坐底就放喺枱俾你食,枱面有個綠色嘅醬,沾黎食,脆脆地又小小辣,幾好食 羊肉咖哩角$36,滿滿嘅羊肉碎,加上炸到脆卜卜,熱辣辣,點佢個甜甜地嘅紅色醬汁,好夾播 原味烤餅三大塊$18,點咖哩雞$76一流,呢度啲咖哩辣得黎唔食嗆喉,唔會要狂飲水,辣度岩岩好不過雞肉稍為小左dd,但主角係咖哩呢! 烤餅食過番尋味,再點多個蒜蓉烤餅$22
呢個一上枱啲蒜蓉味好香,嗅到都流晒口水最後啲咖哩清晒! 仲有呢杯乳酸,友人最愛
酸酸甜甜,似食整液體嘅乳酪咁