2025-02-19 0 views
地道小炒 約咗幾位朋友食晚飯 愈大愈鍾意食中菜尤其大排檔小炒 呢間餐廳有兩層 裝修地道平實 晚市嘅時候已經好街坊食緊🔆鐵板火灸蟶子皇 蟶子皇時價海鮮 今日$68一隻 我哋叫咗幾隻試吓 喺餐廳招牌 上菜個陣仲有埋火灸燒 個火真喺好大好震撼😂😆蟶子皇夠大隻 火灸燒夠熱辣辣而且蟶子肉質鮮嫩彈牙🔆冰梅欖角骨腩排醃過再泡油 加上梅汁、冰糖、醋再熬煮排骨粒粒都好入味 酸酸甜甜 食完好想再食多舊 而且送酒一流🔆 香煎美極蝦一上碟就聞到美極豉油嘅味道 大蝦有泡過油再爆炒美極豉油 蝦質素不錯 隻隻都好大隻肉質新鮮 🔆利星小炒王去襯大排檔都要叫碟小炒王 有香口脆脆腰果、乾蝦、魷魚等 特別喺有菜脯增添口感 🔆椒鹽鮮魷大家都話好耐冇食椒鹽鮮魷 外脆內裡鮮魷口感仲好嫩滑 點上黑醋汁感覺冇咁熱氣😁🔆桂花糕最後仲有甜品送🤣 桂花都好香又唔會太甜呢餐食得好滿足

地道小炒
約咗幾位朋友食晚飯 愈大愈鍾意食中菜

🔆鐵板火灸蟶子皇
😆蟶子皇夠大隻 火灸燒夠熱辣辣而且蟶子肉質鮮嫩彈牙

🔆冰梅欖角骨
腩排醃過再泡油 加上梅汁、冰糖、醋再熬煮
排骨粒粒都好入味 酸酸甜甜 食完好想再食多舊 而且送酒一流

🔆 香煎美極蝦