2021-11-01
通常我都會搵間居酒屋同朋友傾偈,飲野食串燒就最啱feel,尖沙咀呢間新開嘅串燒店,我都係第一次試。慢煮雞胸溫泉蛋沙律~唔好睇少呢幾片雞胸肉,食落真係完全唔似食緊雞胸肉,好滑嫩呀!加埋隻流心嘅溫泉蛋,加埋啲沙律菜連入口都變得好滑身。串燒top3推介:1️⃣雞腿肉(明太子醬)~雞腿肉好滑加埋燒香過嘅明太子醬,食落好香夠特別。2️⃣ 七味燒鴨舌~滷水鴨舌食得多,原來燒香過嘅鴨舌都咁好味,外皮脆脆地又唔會好乾。3️⃣ 雞翼~燒到外皮連雞翼尖都脆卜卜。另外,「雞尾」趁熱就要即刻食,食落好鬆化好香。「雞腎」、「膝軟骨」都好爽口。「芝士流心蛋大啡菇」切落去啲蛋漿流晒出黎好壯觀,必食!「牛油粟米」牛油味勁香,粟米好甜又無渣。「焦糖菠蘿」賣相好靚,但稍為酸咗少少。飲品叫咗支完熟桃子梳打,甜甜地又解渴。鍾意飲啤酒嘅話,就可以點生啤!🍻
串燒top3推介:
3️⃣ 雞翼~燒到外皮連雞翼尖都脆卜卜。