2022-09-20
久不久到大角咀覓食想吃泰菜!以前係九龍城返工都食過數次的橙象 感覺不錯🧡 大角咀的店原來搬咗去利奧坊雖然週日午市都有唔少食客不過2人ᴡᴀʟᴋ ɪɴ也可!裝修同商場的格局配合同樣有落地大玻璃我哋揀咗坐玻璃窗🪟位視線開揚d 同埋附近人流唔多 唔會比路人望住食嘢由於巨肚餓 點了3道菜🙉 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 咖哩海鮮脆包盅 $𝟏𝟓𝟓:有魚塊 鮮魷 蝦 青口 青椒🫑 ᴅ海鮮唔係細細舊 而且量都唔少呢!個脆包似法包味道 浸住咖喱外皮都ᴋᴇᴇᴘ到脆脆 咖哩偏甜 ✿ 冬陰公湯底明爐烏頭魚 $𝟏𝟕𝟗:好大條🤩店員會幫你著爐 燒住食熱辣辣🔥仲有一磅冬陰公湯可以添 個湯仲係熱可以直接飲喔!有好多香料+秀珍菇 啖啖肉索晒啲味 微辣🌶ɴɪᴄᴇ ✿ 爆炸大頭蝦 (𝟐隻) $𝟏𝟓𝟓:2隻蝦1開2 食得好方便!有點像避風塘炒蝦的風味 香料滿滿 味道讚🙌🏻 ✿ 芒果冰特飲 $𝟑𝟔:店舖人気飲品🍹粒粒芒果肉 係地鐵站行過嚟出晒汗💦即刻解暑了 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 食到捧住肚皮走😆好耐無食過咁惹味的泰菜了性價比蠻高的一家 推薦🧡 Follow my inst
想吃泰菜!以前係九龍城返工
都食過數次的橙象 感覺不錯🧡
大角咀的店原來搬咗去利奧坊
雖然週日午市都有唔少食客
不過2人ᴡᴀʟᴋ ɪɴ也可!
裝修同商場的格局配合
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
食到捧住肚皮走😆
好耐無食過咁惹味的泰菜了
性價比蠻高的一家 推薦🧡
Follow my instagram 📍tr.eatday