2023-03-25
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/今次嚟到哩間喺尖沙咀嘅韓國菜🇰🇷,位置比較隱蔽少少,但一入到去餐廳嘅室外用餐區令人好有驚喜🤩!昏黃嘅燈光配上小燈飾,座位係舒適嘅梳化😌,整體好有氣氛✨。每枱都會配上三款韓式小食同泡菜,食物方面水準幾好,阿肥🦁阿瘦🐰都好滿意🤤!🦀醬油蟹 $220 🌟🦁推介蟹係餐廳嘅招牌菜,一隻都幾大隻,好厚肉!甜甜地嘅醬油醃得好入味😌,唔會太鹹亦唔會有腥味👍🏻。撈埋紫菜飯一齊食更加正!🍲雪濃湯 $130 🌟🐰推介即係牛骨湯🐮,湯底奶白色,有牛骨嘅香味,味道幾濃,飲落好暖胃好舒服👍🏻。入面仲有牛展同米粉,另外仲附上白飯🍚,加埋入去變湯飯都唔錯😌。🍗蘋果調味炸雞(半份) $100半份都唔細,有7-8件。上枱時剛剛炸起熱辣辣🔥,肉質仲保持到唔會炸到乾晒,味道方面酸酸甜甜咁,算係重口味。阿肥🦁覺得都幾辣🥵,但阿瘦🐰就冇問題🤣。餐廳仲有提供膠手套🧤,方便拎住食😌。💸人均消費:~$250📍ChumChum味 尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場17-20 & 31-34地下 #koreanfood #koreanstyle #醬油蟹 #炸雞 #韓國 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖
🦀醬油蟹 $220 🌟🦁推介
🍲雪濃湯 $130 🌟🐰推介
🍗蘋果調味炸雞(半份) $100
💸人均消費:~$250
📍ChumChum味
#koreanfood #koreanstyle #醬油蟹 #炸雞 #韓國 #韓國菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀韓國菜 #美食推薦 #晚餐推薦 #打卡餐廳 #foodiehk #hkfood #香港美食 #香港好去處 #chumchummi #soysaucecrab #koreanrestaurant #hkkoreanfood #delicious #tsimshatsui