2018-10-01 1380 views
好耐冇試過地道既酒樓,何為地道 ~~ 即係舊區入面既酒樓囉 !! 哈哈 ~~ 同事講左呢間酒樓好耐 !! 話好抵食,味道都好好 !! 又約左班同事黎會一會佢,佢只係距離我地公司大概 15分鐘路程 !! 唔錯 ~~ 果日我仲同同事講 ... 唔駛訂位啦 !! 好啦 ... 我認錯 !! 係要訂位架 ... 勁多人呀 !! 我地 6點9 上到黎酒樓已經 FULL 哂 !! 好在有訂位咋 ...同事不停推介既係呢道既 片皮鴨,我地梗係有叫啦 !! 但 8個人唔會只係食呢樣架嘛 ~~ 仲有叫左好多海鮮 ~~油鹽水大蜆薑蔥炒蟹蒜蓉大蝦,烏冬底黑椒牛仔骨蜜桃骨終於到喇 ~~ 片皮鴨豆豉菱魚油麥菜椒絲付乳通菜片皮鴨二食,苦瓜炆鴨身同事話唔夠飽,叫多一隻燒乳鴿仲加個金銀蛋莧菜

油鹽水大蜆

薑蔥炒蟹

蒜蓉大蝦,烏冬底

黑椒牛仔骨

蜜桃骨

終於到喇 ~~ 片皮鴨

豆豉菱魚油麥菜

椒絲付乳通菜

片皮鴨二食,苦瓜炆鴨身

同事話唔夠飽,叫多一隻燒乳鴿

仲加個金銀蛋莧菜
2018-09-14