2023-05-12
小編好喜歡韓國地道料理,今次揀咗一間喺金巴利道嘅小店,這裏服務員要講英文但他們好nice,點菜要寫紙仔但上菜好快。當晚叫咗三款,三款都好好味,覺得這間會係小編嘅尖沙咀飯堂。◇ 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗼𝘂𝗽 雪濃湯 $110本來想試人蔘雞湯,但見到雪濃湯就試吓新嘢,味道偏清淡但仍有陣陣牛骨味,無味精,唔油膩,牛肉份量雖然唔多但肉質嫩滑,仲有麵線,份量不多但剛好,加埋碗飯,好有屋企飲湯感覺,大推◇ 𝗩𝗲𝗴𝗲𝘁𝗮𝗯𝗹𝗲𝘀 & 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗶𝗯𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽 𝗶𝗻 𝗮 𝗛𝗼𝘁 𝗦𝘁𝗼𝗻𝗲 𝗣𝗼𝘁 石鍋豬肉拌飯 $92食石鍋飯就係衝着它的飯焦,卜卜脆超級香口,成鍋上枱熱辣辣要襯熱食,配菜有泡菜豬肉、芽菜、蘿蔔絲、冬菇、蛋等,材料豐富,分量足兩三個人◇ 𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲 𝘄/ 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵 水冷麵 $92冷麵質地彈牙,配菜青瓜片同雪梨片爽口清甜,最正係湯底酸酸地好開胃,這種酸酸味道好似韓國獨有,小編特別喜歡,而今次最正係額外半隻蛋,好滿足
當晚叫咗三款,三款都好好味,覺得這間會係小編嘅尖沙咀飯堂。
𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗼𝘂𝗽 雪濃湯
𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗼𝘂𝗽 雪濃湯