2023-04-14 542 views
👍🏻本家韓國料理 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道22-24號東麗中心1樓今次約朋友食呢一間鼎鼎大名既韓國料理餐廳,一坐低服務員就即刻放低咗6道小食喺我哋面前。小食當中包括有,韓式泡菜,茄子,甜薯仔,韓式白飯魚,韓式醃製豆腐,韓式芽菜菠菜,每一道都別具心機,令人興奮。1.韓國醬油蟹❤️❤️❤️❤️❤️醬油蟹爆多膏,味道鮮甜,醬油蟹醃製得好入味。醬油蟹已經包括紫菜同飯,服務員會喺你面前將蟹膏拌飯,每一啖飯都食到有蟹膏同蟹肉,每一啖都令人好滿足。2.韓國五花腩❤️❤️❤️五花腩好厚肉,服務員都會幫你煎好,而且煎得好金黃,本人就比較鍾意煎得冇咁香脆。配埋蔬菜籃嘅生菜同香蒜,點少少麻油同鹽,簡直令人食唔停口。3.燒白鱔❤️❤️❤️燒白鱔喺呢度嘅主題菜,呢一道菜唔係度度都有得食。服務員好有耐性咁燒好俾我哋食,佢哋會配埋醃製好嘅紫蘇葉,食落去一啲都唔膩。4.人蔘雞湯❤️❤️呢度嘅人蔘雞湯味道比較淡,冇咩人參味道,中間夾住左啲糯米飯,裏面有一條人參。本人鍾意食啲味道比較淡嘅食物,對於我來講啱啱好。5.韓式年糕❤️❤️❤️佢哋嘅韓式年糕味道啱啱好,味道唔會太濃味。裏面內容好豐富,有年糕,魚糕,雞蛋,鍾意食年糕嘅你哋不容錯過。6.本家米酒❤️❤️
👍🏻本家韓國料理 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道22-24號東麗中心1樓

今次約朋友食呢一間鼎鼎大名既韓國料理餐廳,

1.韓國醬油蟹❤️❤️❤️❤️❤️

2.韓國五花腩❤️❤️❤️

3.燒白鱔❤️❤️❤️

4.人蔘雞湯❤️❤️

5.韓式年糕❤️❤️❤️

6.本家米酒❤️❤️❤️❤️❤️
佢哋自己釀製出嚟嘅米酒,味道好似酒釀丸子嘅酒,唔會太濃酒精,甜甜地,同朋友一齊飲就最好不過。

P.S.總括而言,我都好滿意佢哋嘅食物同食材,每一道菜都好有心機。不過佢哋嘅服務態度就真係一般,本人已經訂座,不過佢哋冇記喺簿仔度,仲要比佢哋反指我哋係冇訂座,態度勁差,這個位置有點失望。☹️