2023-09-23
今晚放工入去馬鞍山搵朋友順便在屋企樓下食埋晚餐好耐無食韓國菜,今晚係新港城附近搵到間好受歡迎的韓國菜,客人係一檯接一檯釜山炸雞批薩位於馬鞍山鞍祿街18號MOSTown Street 新港城中心大街(2期)地下23-26號舖要係冒險樂園個邊既玻璃門行出去天橋,再落一條扶手梯,再行過對面行人路,係按摩店隔離門口有個牌係招牌的五味炸雞同炸雞二重奏,另一邊係批薩的口味,係12吋大在門口窗口張貼了各款韓國菜,有我喜歡食既水冷麵,人蔘雞湯,地道泡菜湯,炸醬麵等等我們非常肚餓急不及待推門,店員用流利的廣東話同韓文招呼我們餐廳有個大電視播放在韓國流行曲,非常有氣氛餐廳有個水機自助,用不銹鋼壺,可載熱水或凍水,如果想飲野有韓國當地的罐裝飲品,例如樂天,真露等等今晚我們兩個女生,所以叫左一個水冷麵$78,一個人蔘雞湯$98,一份煙燻五花腩$158,一份炸雞二重奏$199水冷麵😋麵質非常彈牙有青瓜絲,半隻蛋仲有少少冰所以非常凍同消暑❤️人蔘雞湯跟白飯人蔘好大條,是完整的一條雞肉十分滑非常好飲👍煙燻五花腩配菜五花腩係韓國食落唔油膩煎到金黃色配埋辣醬食非常滋味😋炸雞二重奏❤️我們點左甜辣汁配芝士粉甜辣汁非常開胃芝士
順便在屋企樓下食埋晚餐
在門口窗口張貼了各款韓國菜,
有我喜歡食既水冷麵,人蔘雞湯,
地道泡菜湯,炸醬麵等等
我們非常肚餓急不及待推門,
店員用流利的廣東話同韓文招呼我們
餐廳有個大電視播放在韓國流行曲,非常有氣氛
一份炸雞二重奏$199
水冷麵😋
麵質非常彈牙
有青瓜絲,半隻蛋
仲有少少冰
所以非常凍同消暑❤️
人蔘雞湯跟白飯
人蔘好大條,是完整的一條
雞肉十分滑
非常好飲👍