2023-05-18
喺尖沙咀地鐵一出,係好熱鬧嘅赫德道會搵到呢間好地道嘅韓國餐廳。玫瑰醬炒年糕 ($190)呢個應該係我食過最好食嘅炒年糕,唔似平時年糕,反而有啲似粗身啲既Q版烏冬,好煙韌,又掛汁。而個玫瑰醬比起一般辣炒年糕黎講冇咁辣,又唔會好似卡邦尼年糕咁一啲都唔辣,佢係微辣加creamy仲有啲煙肉同腸仔吊下味,正中我口味!🤤醬油蟹🦀 ($250)呢間餐廳成個感覺勁地道,所以都忍唔住試埋佢嘅醬油蟹。醬油味唔會過鹹,蟹肉新鮮又多膏,加埋紫菜飯(+$15)撈埋啲蟹肉同蟹膏,真係好正😛 霜降牛肉辣炒魷魚($288)成個鐵板上,除咗牛肉同魷魚🦑,仲有好多泡菜。成個組口香辣惹味,配酒一流。Sparkling Chungha ($80)呢度餐廳嘅drink menu好豐富,有好多我未見過嘅韓國酒,各式各樣韓國嘅清酒燒酒啤酒都有。今次揀咗呢款清河氣泡酒非常之有驚喜,而且甜甜地,唔算太列,幾易入口,好推介大家試一試。
醬油蟹🦀 ($250)
霜降牛肉辣炒魷魚($288)
Sparkling Chungha ($80)