2021-02-16 1162 views
呢日約左去剪頭髮, 但未夠鐘就決定去食個LATE LUNCH 先。行過海光街見到一間韓式食店, 一於試下。店舖細細, 好明顯係家庭式經營, 老闆都係韓國人, 好在佢地餐牌圖文並茂, 仲可以用英文溝通, 順利點餐。我叫左一個 LUNCH SET A , 紫菜飯卷 + 雜菜炒粉絲。點餐後OPPA 先送上一碗熱湯, 同3小碟前菜, 個人覺得最好食係黑豆。紫菜飯卷係我既至愛, 每次見到都必定會叫。 雖然材料簡單但好好味, 係家常既韓式味道。韓式炒粉絲炒得夠乾身又足料, 唔會太油膩, 仲有芝麻油既香味, 但如果份量再多返少少更好。

行過海光街見到一間韓式食店, 一於試下。