2023-10-21 168 views
今日同朋友喺荔枝角香工shopping完之後,落咗地庫覓食,朋友想食韓國嘢,正正有間"大尚宮"食韓式食物,我哋就決定試吓啦!我哋叫咗以下食物:部隊鍋 🍲雖然鍋底細細,但材料好豐富,有豆腐丶金菇菜、芝士腸、午餐肉、泡菜、還有大量五花腩南,湯底吸收咗泡菜濃濃香辣味,好正呀!五花腩肉肥瘦適中,又香又滑,果然是部隊鍋的靈魂食物!紫菜包飯🍣第一啖咬落去非常有驚喜,有首爾街頭小店的風味,配料有豬肉有醃菜有肉鬆,同普通日式壽司截然不同的味道,口感更加豐富,大家必定要試吓!冰花煎餃子🥟餃子新鮮即煎,上枱還熱辣辣,有點熨口,冰花煎得靚,入邊係粟米豬肉餡,味道不錯!整體來說,餐廳食物多樣化,而且價廉物美,有地道韓式風味,值得推介!

我哋叫咗以下食物:

部隊鍋 🍲