2025-02-12
聽過好味餃子店好耐, 係葵涌同長沙灣都有分店。 咁岩朋友中意食餃子,就同朋友去左長沙灣嗰間試下。位置方便同D2 place 都幾近, 幾方便。下午茶時段好抵, $33一個套餐可以簡5隻湯餃或者煎餃,加$2可以簡雙拼,再配一杯豆漿、甘草茶或者雪梨茶。🥟 我就簡左湯餃,加左$2簡左粟米同芫茜餃子,飲品就簡左凍羅漢果甘草茶。 粟米餃子滿滿既粟米同豬肉 ,好juicy; 芫茜餃子比想像中冇咁重芫茜味, 餃子皮比較厚身,唔會太薄搞到好易穿,所以食落去口感不錯。 值得一提係個湯底幾特別, 係用野葛菜生魚豬骨湯,飲落好健康同幾特別。 羅漢果甘草茶幾清新, 有淡淡既回甘味,夠哂清熱氣。🥟 朋友簡左雙拼煎餃:雲耳椰菜煎餃同白菜煎餃,配凍雪梨茶。餃子煎落幾香口 同比較硬身。 雲耳椰菜既質感幾特別。 凍雪梨茶唔會太甜,岩岩好, 個底仲有一啲蘆薈粒, 好滋潤! 🍽️ 胡麻醬滑豆腐($24) :滿滿既胡麻醬, 口感不錯。
雙拼湯餃下午茶餐
雙拼煎餃下午茶餐
雪梨茶+羅漢果甘草茶
🍽️ 胡麻醬滑豆腐($24) :滿滿既胡麻醬, 口感不錯。
胡麻醬滑豆腐