2024-02-27
約左朋友到旺角GATHERING,經朋友介紹,黎到旺角雅蘭中心既意粉狂熱,可能我地入座時間比較早,不用等位,直接入內,我地坐下不久,已經見陸續有客人,好快就坐滿。我地3人,先點了個2人套餐,再後加幾個單點。個意粉飾披薩狂熱套餐都好豐富,有2個湯,我地選了法式芝士洋蔥湯同香濃南瓜忌廉湯,洋蔥湯幾特別,用洋蔥打碎黎熬,食到洋蔥蓉。南瓜湯好CREAMY,好滑。小食選香華雞肉凱撒沙津同蒜味芝士雞亦,食沙津最緊要材料新鮮,呢度做到了,汁都調得好好味,我就略嫌少了點。雞亦肉質好嫩滑,滿滿肉汁,表皮微燶,好香口。主食選了軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉同明太子忌廉芝士海老披薩,個意粉一放上檯,個賣相非常好,意粉軟硬適中,個汁好好味,掛在每條意粉上,不多不少,軟殼蟹個炸粉不厚,不會一啖咬落去全是粉漿。披薩個餅底好軟熟,配搭雖然簡單,但切開每件啖啖都食到蝦同芝士。個餐仲有甜品加2杯飲品,我覺得夠我地3個女人仔食,最後再加1個主食及飲品,飽到仲剩半個意粉。