2022-07-05
突然之間心血來潮喺沙田想要食台灣菜,就揀咗呢間地點方便,喺偉華中心2樓既台灣菜。一入去覺得個環境設計都十分之溫馨和諧舒服😌而且價錢十分之實惠呢個先係重點!晚餐食佢哋嘅飯都大概係$70左右仲有泡茶同埋可以而優惠價$12加小食!我地分別點左逢甲香燒豬軟骨同士林鹽酥大雞腿,豬軟骨煮得好淋連佢地軟骨都煮得好淋,有少少酸酸地咁非常之開胃!另外佢哋嘅大雞髀真係超級大隻,真係成塊面咁大。外層炸得鬆脆內軟多汁!好香口好有油香!兩個都十分之推薦!而且佢哋飯到仲有蛋,四季豆同菜。食台灣嘢點可以冇咗滷肉飯佢地仲可以加$12加上南部滷肉飯,份量好多!正🥰🥰🥰另外值得一提嘅係我哋分別要咗油切綠茶同芙香蘋果茶,我真係特別鍾意佢哋個蘋果茶,蘋果味十分之濃郁有種香甜嘅味道!而且依家我其實都係比較偏向想有茶飲,無卡路里有健康!茶味濃郁!喺小食方面我哋加咗鹽酥雞,同梅香脆地瓜!地瓜真係十分之好味😋我差唔多自己一個人靜靜雞就食晒成兜🥰一點都唔寫油!💰人均 100晚餐
💰人均 100晚餐