2024-05-29 8 views
尖沙咀金巴利道簡直係一條韓國食街,要响度生存到,冇D實力都唔掂,今日幫襯一間叫韓城美食嘅餐廳,同店員傾開,先知佢哋原來响尖沙咀開舖已經超過廿年,係區內最早嘅韓國食店,能夠生存到今日,我諗一定有番D把炮🤣先睇睇餐牌,雖然餐廳位於尖沙咀,但定價非常佛心😍大部份餐點都係唔過$100。同埋以尖沙嘴嚟講,真心坐得舒服,枱同枱之間空位足,樓底高,有大窗,夠光猛,而且廚師都係韓國人,食物口味夠正宗我哋分別點咗炸雞,伴蜜糖醬,甜甜地,減輕炸物嘅熱氣感,而雞亦冇炸到好乾,幾好食韓式飯卷,係牛肉餡料,新鮮即叫即整,牛肉多,麻油香,飯粒微暖,高水準炸醬麵,上枱好深色,有大量洋蔥紅蘿蔔同肉碎,混合偏甜汁醬,麵條接近烏冬口感,但幼身少少,煙靭有咬口,味道正宗最後係辣炒年糕加芝士,我哋叫咗小辣,味道都係偏甜,加上芝士就冇咁辣,年糕都有米香,連汁一齊食就唔怕味道淡食物整體都唔錯,其實仲有好多其他菜式,但今次兩個人就試唔到咁多另外仲有學生優惠,附近理工大學學生就啱哂同埋都有好多大枱,我諗幾適合家庭聚餐
尖沙咀金巴利道簡直係一條韓國食街,

同埋都有好多大枱,我諗幾適合家庭聚餐