2018-03-21 76 views
Mafe Cafe 係旺角創興廣場附近, 如果係信和/ 潮特/家樂行街行到累, 過黎彌敦道呢邊坐下食下野玩下棋都係一個幾好選擇。上到去感覺幾舒服, 如果一大班人圍埋一齊坐一齊玩棋都綽綽有餘, 棋類亦多選擇。幾個人上到去, 叫左幾款野食, 以cafe 黎講, 食物質素OK, 全部野食即叩即整, 新鮮熱辣。1. 黑松露薯條 ($42)薯條係粗薯條黎, 送上黎時每一條都漲卜卜, 新鮮炸好, 雖然薯味唔係好重, 但黑松露讓原本係cheap 野的薯仔昇華, Good!2. 煙肉卡邦尼長通粉 ($102)連餐飲長通粉沒有煮得過淋或過硬, OK! 唯一要彈的是如果煙肉再爆香一點會更好味。3. 瑞士雞翼 ($42)雞翼總共有6隻, 色水對版, 證明應「滷」了很久, 也很入味, 但雞肉還是很嫩滑的, 不錯吃。4. 凱撒沙律 ($88) 連餐飲羅馬生菜夠新鮮, 吃得出是爽脆/鮮甜。煙肉粒和麵包粒也沒有被弄淋, 而沙律醬也做得好!5. 特色拼盤 ($78)拼盤食物總類凡多, 如果開party 的話這類食物必不可少, 雞翼, 春卷, 蟹子丸, 咖哩角, 炸魚手指, 薯角最喜歡這小店的食物全都是即叫即炸, 好吃

1. 黑松露薯條 ($42)
薯條係粗薯條黎, 送上黎時每一條都漲卜卜, 新鮮炸好,
黑松露薯條

2. 煙肉卡邦尼長通粉 ($102)連餐飲

煙肉卡邦尼長通粉

3. 瑞士雞翼 ($42)
瑞士雞翼

4. 凱撒沙律 ($88) 連餐飲
凱撒沙律

5. 特色拼盤 ($78)

雞翼, 春卷, 蟹子丸, 咖哩角, 炸魚手指, 薯角
最喜歡這小店的食物全都是即叫即炸, 好吃!!

6. 月亮
是一杯荔枝+菠蘿的特飲, 荔枝味濃卻又不算太甜, 感覺清新!
月亮

總結, 這小店環境舒適, 食物新鮮即做, 誠意可嘉~ Good!
黑松露薯條
瑞士雞翼
凱撒沙律
月亮
  • 瑞士雞翼 ($42)