2022-10-24 26 views
呢間台灣餐廳裝修得幾靚,有棵仙氣滿滿既大樹喺正中央,座位都圍住佢放。餐廳職員們斯文有禮。香芒雜雜 $88雖然甜品係最後食,但呢個甜品係重點推介~真心覺得擺盤好靚。有芒果雪糕,芒果千層蛋糕,芒果布丁,仲有用芒果肉捲成兩朵玫瑰花。全部都香芒果味,唔會好甜,感覺無落太多糖食得健康啲。嘆嘆招牌牛肉麵 $88有好多牛肉,牛肉都算夠淋,麵條彈牙得黎唔會硬。湯底濃牛味,白蘿蔔和紅蘿蔔都索晒啲味,正。嘆嘆拼盤(大)$128有甜不辣、台灣腸、鹽酥雞,都係香口小食,每樣都有各自醬汁沾黎食。呢個拼盤份量係大size, 所以兩個人食好夠飽肚。清零消脂手工花茶 $48見佢講有好多好好既功效,例如養血安神、美容養顏、清熱潤燥、開胃益脾等等,即刻叫黎飲,味道係清香既菊花,我再自己落啲放喺旁邊另上既蜜糖,甜甜地會更帶出個菊花香,更好入口。

香芒雜雜 $88

嘆嘆招牌牛肉麵