2017-05-08
晚上6時人流未是最多,不用排隊,但7點後好多booking,記得要book枱!我地呢d草民去食草民,原來店入面有假草地俾客人坐,仲有間屋仔的設計,感覺幾文青。同肥仔兩個人坐左係草地食:經典卡邦尼意粉$68$68的卡邦尼意粉比較少見,但份量必對唔係細,煙肉片份量絕冇減料,每條都沾滿忌廉醬,但如果可以再稠d就正d!草民全日早餐$108有炒滑蛋,牛角包,沙律,蘑菇,蘑菇午餐肉,煙三文魚。蘑菇午餐肉有驚喜,煎得恰到好處,切開有蘑菇碎。跟其他餐廳的全日早餐有所不同,有煙三文魚三片。再加上極多大塊蘑菇和磨菇午餐肉,喜愛食菇類的朋友可以一試。金萬利橙酒朱古力心太軟$58配mövenpick 雲尼拿味或朱古力味雖然等待的時間較長,但這個流心心太軟值得一試。心太軟好有造型,個心不太xx,剛剛好。附近還加上曲奇碎,朱古力味十足。可可茶一壺$42開頭以為只是普通的茶,但原來可可香味十足,但又不會覺得成日朱古力,好特別的茶!可以一試!兩個人食左共$300左右,都唔算太貴
同肥仔兩個人坐左係草地食:
經典卡邦尼意粉$68
每條都沾滿忌廉醬,但如果可以再稠d就正d!
草民全日早餐$108
有炒滑蛋,牛角包,沙律,蘑菇,蘑菇午餐肉,煙三文魚。
可可茶一壺$42
兩個人食左共$300左右,都唔算太貴
Other Info. :
聽聞會隔個月轉下餐牌,俾d新鮮感客人。