2021-09-14 1887 views
打電話問有冇位時 櫃檯姐姐講野又幾好服務態度 有疑問佢又好樂意解答😂非打手 但好欣賞啲人咁好service❤連入黎擺個餐嘅手勢媲美西餐廳嘅服務員 追求完美嘅佢轉番意粉向我先離開🤣。。。🦔👉香煎三文魚飯/意粉/薯菜估唔到又真係似模似樣🤩Neway都有啲咁高質嘅野食!意粉好普通咁撈埋啲蕃茄醬 但三文魚扒都煎得唔錯 魚片一塊塊 質感水平以上啦 沙律菜都比想像中新鮮🤣份量都唔少 落咗適量嘅胡麻醬 overall我係滿意嘅kekee。。。🦔👉麻辣台式牛肉麵一睇落紅紅嘅湯底伴隨嘅數條辣椒仔 我睇落就嚇親 frd子表示係辣油落多咗嚇唔到佢嘅!結果辛辣程度又真係可接受範圍 食得落口 係間唔中需要飲幾啖飲料解渴😂成碗麵擺盤都算精緻 牛肉好幾嚿擺係側邊 生菜都有幾片 同滿漢xx嗰啲公仔麵嘅宣傳照差唔多咁🤣。。。🦔👉美式雜扒餐睇個名以為係頹餐 估唔到份量多得黎都幾高汁✨肉雖多 但每一件都幾精緻 牛扒成塊薄得黎質感唔錯 比想像中更長 近右邊嘅豬排正常發揮係偏乾 其餘嘅香腸、漢堡扒 都比我想像中juicy 有認真煎過的👍(是廢話嗎xd 成份餐食落真係幾重口味😳大家唔好成日食頹餐做食肉獸呀 好彩沙律菜都比咗唔少😋

👉香煎三文魚飯/意粉/薯菜

👉麻辣台式牛肉麵

👉美式雜扒餐
睇個名以為係頹餐 估唔到份量多得黎都幾高汁✨肉雖多 但每一件都幾精緻 牛扒成塊薄得黎質感唔錯 比想像中更長 近右邊嘅豬排正常發揮係偏乾 其餘嘅香腸、漢堡扒 都比我想像中juicy 有認真煎過的👍(是廢話嗎xd 成份餐食落真係幾重口味😳大家唔好成日食頹餐做食肉獸呀 好彩沙律菜都比咗唔少😋又幾新鮮 安慰自己平衡番kekee

👉印度咖哩牛腩併薄餅
有時諗K lunch點解可以做到咁多國式🤣有埋印度咖哩薄餅真係無得輸!開頭以為啲薄餅同超市買到嘅差唔多 但咬落又幾有層次 口感酥酥的😋摺埋咗但一塊都幾大下 3塊咁食真係幾飽肚下 不過絕對要趁熱食🤡凍咗硬到質感完全唔同 仲有咖哩牛肉呢🤪牛肉質感好腍又入味 咖哩稠身偏辣得黎好jenggg 試下新款咁食都算有驚喜

👉小丸子(4粒) 午餐加配$8
本身抱著試伏嘅心態😆點知出奇地高汁!以小煎pan呈獻 4粒有木魚包圍住嘅日式小丸子好整齊咁排列 咬落絕對有驚喜之外脆內軟😋雖然無🐙 但成個presentation同質感加哂分!心諗廚房嗰個真係好有heart💕