2021-09-19
星期日專登早左黎時代行街食野,廢事晏啲多人。所以專登留肚唔食早餐,然後黎個勁brunch。一經過見舖頭啱啱開門又冇人排隊,即刻衝左入去先算。侍應話佢哋萬聖節更新左餐牌,加左啲節日主題菜式,但我哋都係穩陣揀返啲大路野哈哈。個個都叫蛋包飯,我地都叫左一個,係名太子醬雞胸配牛肉炒飯。明太子醬難得唔孤寒仲多到差啲倒出黎,牛肉炒飯好香同蛋同名太子醬好夾雞胸就瘦得黎唔韌好健康。男朋友叫左個羊膝,超大件!羊嘅羶味好突出,醬汁酸酸甜甜好解膩,肉質可以燜林少少,整體來講都ok。原本諗住炸雞會上先,但反而最後到,戰鬥力大減,但佢先係最好味蜜糖加糖霜令到炸雞冇肥膩感,肉仲好juicy,食唔哂都打包返屋企今晚再食收尾有朱古力綿花糖配消化餅,同埋焦糖脆脆同青檸梳打,甜得黎好滿足。食飽繼續血拼