2021-09-28 73 views
由於家住沙田,諗住近近哋 人少少,中秋前夕嚟到石門星海薈預先做節。嚟到見佢裝修好舒服,又唔會好嘈好迫,可以舒舒服服食餐飯。而且見到有唔少菜式做緊優惠價,好抵咁!見到每枱都叫蟹煲,好香好吸引,但屋企人懶唔想剝殼,所以我哋叫龍蝦雞煲😂.🔸薑蔥龍蝦滑雞煲一上枱個煲仲會發吱吱聲,超熱辣辣,香噴噴!龍蝦都幾大隻,開咗邊,好方便食。雞件滑溜又juicy醬汁。.🔸脆皮鹹豬手好好味!皮好香好脆,好似食薯片咁。豬手唔會太咸同太肥,肉質約彈牙。.🔸牛油香脆白飯魚炸起熱辣辣脆卜卜,送酒一流!.🔸冰鎮花雕五頭南非鮑魚好好味!花雕酒好香又好入味!鮑魚又厚又彈牙!.🔸金鑽脆豆腐外脆內軟,口感一流,豆腐好滑,外皮又脆又惹味。.🔸咕嚕脆皮蝦球酸酸甜甜好香甜開胃,蝦球炸脆左好香口,蝦肉厚而且彈牙。.🔸青島啤酒

🔸薑蔥龍蝦滑雞煲
🔸脆皮鹹豬手
🔸牛油香脆白飯魚
炸起熱辣辣脆卜卜,送酒一流!
🔸冰鎮花雕五頭南非鮑魚
好好味!花雕酒好香又好入味!鮑魚又厚又彈牙!
🔸金鑽脆豆腐
外脆內軟,口感一流,豆腐好滑,外皮又脆又惹味。
🔸咕嚕脆皮蝦球
酸酸甜甜好香甜開胃,蝦球炸脆左好香口,蝦肉厚而且彈牙。
🔸青島啤酒