2014-09-09
1935 views
中秋節當然唔可以虐待自己個肚,又有藉口可以去食我至愛嘅放題,面對住琳琅滿目嘅食物,真係心曠神怡~~~係openrice見到呢間食評幾好,加上係K11隔離,地點非常方便,就決定一試~分兩個時段 6:00-8:15pm or 8:30-10:45pm~~我地揀左8:30,呢場唔full,大約得十枱客,所以我地兩個被安排坐四人枱,好闊落坐得舒服,而且左右兩枱都冇人,唔洗比人嘈住晒,可以同bf靜靜咁傾下計~一坐底就送上個Welcome Food~係超大甜蝦刺身+鮑魚,好新鮮~ 之後睇menu,嘩,好興奮,發覺刺身有19款 咩都試試啦~ 三文魚、劍魚腩都好肥美厚切,其他馬刀貝呀,螺片好爽,唔錯唔錯~另外一樣吸引之處係海膽軍艦任點,食多幾件都值回票價~而炸物也還可以,好快上枱; 燒物就比較耐,等左20-30mins先到,不過燒日本蕃薯仔同菠蘿係好好食好甜~其實我地唔係食左好多,可能年紀開始大,冇以前咁擦得,但最後再飽都一定要食甜品,有13款,開心死我~ 除左雪糕上嗰陣溶溶地唔好食,其他杯裝甜品係可以比個讚佢,仲擺到靚靚咁上枱,特別推介:北海道牛乳布甸,又滑又濃味!食完甜品真係飽到上心口,埋完單行去
食完甜品真係飽到上心口,埋完單行去文化中心散下步睇花燈,中秋節大滿足呢!!