2017-10-01 303 views
最近返工好大壓力,放工後要用食物黎填補一下以前好怕去旺角食日式放題, 怕餐廳環境坐得迫, 食物質數麻麻不過望過呢間新新地,見人地Post出來又唔差, 一於試試佔用成層地方, 夠哂大門面的等候地區都好大, 空間感多裝修及佈置都好日式, 起我現有的心情, 去唔到旅行, 黎到呢度感覺很舒暢經過千鳥居的入口後, 中間也放了sake酒瓶感覺非常良好, 因為真的很怕'迫'的密集感覺良心的老闆好讓客人坐得舒服又可滿足視覺起碼唔會因為想容納多d客人, 而無哂呢d日式裝飾我們二人被安排到4人卡位, 坐得舒服又寬鬆, 食都食得舒服好多啦因為放題通常都會喪叫, 至少檯面都夠位放先厚過電話簿既分類點菜單, 種類由刺身, 壽司, 天婦羅, 小食, 爐端燒至飲品, A-J 10項咁清晰分門別類第一輪就是喪點, 神輿與出面其他日式放題有不同的就是飲品及甜品都是order, 不是自助我覺得好處是不浪費以及不會造成混亂由於太大壓力下, 是晚很需要酒精 (每位要加$28)我要了一瓶凍sake, 易入口等了一回, 食物陸續的端上刺身類有11款, 雖不是厚切 (反而我喜歡, 這樣可以多吃其他別的) 刺身的色澤不錯, 尤其甜蝦
最近返工好大壓力,放工後要用食物黎填補一下
不過望過呢間新新地,見人地Post出來又唔差, 一於試試
佔用成層地方, 夠哂大
門面的等候地區都好大, 空間感多
經過千鳥居的入口後, 中間也放了sake酒瓶
感覺非常良好, 因為真的很怕'迫'的密集感覺
良心的老闆好讓客人坐得舒服又可滿足視覺
起碼唔會因為想容納多d客人, 而無哂呢d日式裝飾

因為放題通常都會喪叫, 至少檯面都夠位放先
第一輪就是喪點, 神輿與出面其他日式放題有不同的
就是飲品及甜品都是order, 不是自助
我覺得好處是不浪費以及不會造成混亂
由於太大壓力下, 是晚很需要酒精 (每位要加$28)
我要了一瓶凍sake, 易入口
飲品
等了一回, 食物陸續的端上
刺身的色澤不錯, 尤其甜蝦不會比手指尾幼, 蝦頭仲有蝦膏的
油甘魚, 帶子都唔差!!

刺身類`
壽司類也有17款, 已包括海膽壽司
雖然賣相有點鬆散, 但是材料不是不新鮮, 至少軍艦的紫菜還是脆口的
壽司類

男友點的清酒煮扇貝, 一客一隻, 果粒肉都好大粒
我無試, 所以味道不詳
新番一口牛, 夠哂味, 牛又夠淋身
新番一口牛

用黎送酒既七味雞軟骨粒, 最初以為是細細粒的
黎到又幾大粒喎
仲要係熱辣辣的
七味雞軟骨粒
芝麻脆皮雞翼, 其實未入口都已經知會很脆, 的確很香口脆口
可能我自己比較鐘意食熱氣野, 覺得呢隻好食過爐端燒果款
芝麻脆皮雞翼
爐端燒:
一口牛,鹽燒雞翼, 菠蘿, 日本番薯
菠蘿好甜, 正!!
一口牛都唔差, 比新番一口牛乾身, 2個食法都唔同, 但2款都好味
爐端燒
海老, 灑了鹽粒一齊燒, 殼肉分離, 蝦肉夠爽, 又唔會乾身
因為好多時放題供應的都燒到很乾, 又或者會痴殼
呢隻做得好好, 我地都encore再點
海老
天婦羅及炸物, 都炸得比較勁, 所以都幾脆口, 不過有點油
全部都不過不失
炸物
紫薯餅的味道好正, 食唔出佢另加糖份, 也咬到一粒粒的紫薯, 好真實
紫薯餅
不知不覺,可能又食咗壽司, 又炸物, 到呢個moment已飽飽
其實望番menu, 仲有好多款我地無試過, 粉麵飯通常都唔會點架啦
係鍋物, 甜品, 以及好多一品料理都無試
下次要再來!!
二百多一位都唔貴
Other Info. : 呢間比我印象唔錯, 無漏單, 侍應又唔會好似衝鋒陷陣咁, 無混亂情況出現 地方環境也乾淨的!
2017-09-27
$260 (Dinner)
飲品
刺身類`