2022-10-18 177 views
尖沙咀商場有間靚靚餐廳食泰菜,啲座位影相打卡唔錯,食物也好看。餐廳闊落,枱與枱之間距離遠,坐得舒服。芒果軟殼蟹米紙卷 $118有隻軟殼蟹,而米紙卷入面也有軟殼蟹肉。米紙係比校厚身,裡面塞得滿滿,食落好有實在感。而個重點係有超超超級多莞茜,莞茜迷一定要叫黎食!燒豬頸肉配青木瓜沙律 $128豬頸肉燒得幾香,食落好重豬味,豬頸肉沾埋個醬汁黎食會令個味道更上一層樓。青木瓜沙律清爽,同豬頸肉一齊食好夾。黃咖哩魚柳 $118我最鍾意呢個黃咖哩,佢帶有椰奶香,唔辣,岩晒我口味。裡面有魚柳同薯仔,份量多,魚肉滑。可以叫埋個印度薄餅沾咖哩汁食或者配白飯撈黎食,正!印度薄餅 $352大塊,係超級超級大,係飽肚之選。玫瑰泰奶茶 $48奶茶上有玫瑰花瓣,成杯都充滿玫瑰香,但又唔會蓋過奶茶味,飲左呢個發現原來玫瑰+奶茶既味道會係好好味。P. S. 每枱都會有一兜泰國蝦片$15,當零食食,食下食下好快就成兜食晒!

芒果軟殼蟹米紙卷

芒果軟殼蟹米紙卷 $118

燒豬頸肉配青木瓜沙律

燒豬頸肉配青木瓜沙律 $128

黃咖哩魚柳

黃咖哩魚柳 $118

印度薄餅

印度薄餅 $35
2大塊,係超級超級大,係飽肚之選。

玫瑰泰奶茶

玫瑰泰奶茶 $48